Sentido homenaje al secretario general de la Diputación de Barcelona José Mª Esquerda Roset

Unas 400 personas, entre cargos electos, magistrados, secretarios, interventores, empleados y ex empleados de la Diputación, y familia, rindieron el pasado 10 de diciembre, en la Sala de Plenos, un homenaje al secretario general José Mª Esquerda Roset, que se jubilaba el 20 de diciembre, coincidiendo con su 70 aniversario, después de cuatro décadas de intenso trabajo en la Corporación.

Durante el acto de homenaje tomaron la palabra, aparte del propio Esquerda, el diputado de Coordinación y Gobierno Local, Antoni Fogué, y el presidente Celestino Corbacho. Ambos alabaron la labor profesional y el talante personal del que ha sido secretario general de la Diputación en los últimos 18 años.

Una persona que, como coinciden en todas las personas que han trabajado con él, siempre ha mantenido abiertas, y para todos, las puertas de su despacho. Al finalizar los parlamentos, el presidente Celestino Corbacho obsequió al señor Esquerda, en nombre de toda la Corporación, con una litografía original del artista Robert Llimós.

Para finalizar los actos de homenaje a José Mª Esquerda, tuvo lugar el jueves 13, en Can Serra, un almuerzo ofrecido por el presidente Celestino Corbacho, al que asistieron los expresidentes Samaranch, Martí i Jusmet, Dalmau, Royes i Montilla.

 

ACTA DEL ULTIMO PLENO DE 20.12.2007

Però també, afegí, avui coincideix que es l’aniversari del senyor Secretari. Per tant, jo crec que tenim un sentiment col·lectiu de desitjar-li, tots plegats, moltes felicitats. En primer lloc, pel seu aniversari i en segon lloc, que és que aquest és l’últim Ple en el que el senyor Secretari assisteix en la seva condició; ja que a partir d’avui, es jubila.

Atenent a què avui és l’últim Ple, jo crec que recullo un sentiment de tots els membres d’aquesta Corporació i segur, també, dels que avui no hi són perquè, ja van estar l’altre dia en l’acte de totes les Diputades i Diputats que han passat per aquesta Casa. No tant agrair-li res al senyor Secretari, sinó fer-li un reconeixement a la seva tasca, a la seva entrega professional i sobretot, perquè ha estat, és i continuarà sent una referència des del punt de vista de la professionalitat i del món jurídic per a totes les administracions locals i d’una manera molt concreta, per a aquesta Diputació.

Sàpiga Sr. Secretari que aquesta Casa sempre li estarà agraïda, li tindrà un reconeixement i que continuarà sent la seva Casa.

Tot seguit, el Sr. Secretari volgué contestar al Sr. President i també adreçar-se als membres de la Corporació. Moltíssimes gràcies per aquestes paraules tan emotives, començà dient, i per les lloances que ha fet de la meva persona i dels meus mèrits i les innombrables atencions i proves d’afecte que estic rebent aquests dies, juntament amb la concessió de la Medalla del President Macià per part del Govern de la Generalitat, a proposta de la Presidència. Tot això compensa amb escreix el treball i els esforços que he fet en aquesta llarga etapa de més de quaranta anys al servei de la Diputació. És una etapa plena d’experiència, d’història, d’anècdotes i vicissituds que han conformat un bagatge enriquidor per a la meva persona, un bagatge amb un component personal que he intentat portar amb la millor professionalitat, imparcialitat, honradesa i dedicació exclusiva, i si amb això he aconseguit aportar un gra de sorra a la consideració que sempre ha tingut aquesta Casa com una administració modèlica, emblemàtica i exemplar, em donaré per molt satisfet. Tinguin la seguretat, senyor President, i senyores i senyors Diputats, que sempre estaré a la seva i total disposició. Moltes gràcies.